maanantai 26. tammikuuta 2009

Kannanotto: Avoimuus ja demokratian kunnioittaminen ovat politiikassa pyhiä asioita

Helsingin Keskustaopiskelijat kummeksuu Vantaan kunnallispoliittista tilannetta, joka liittyy sitoutumattoman kaupunginvaltuutetun Timo Auvisen loikkaamiseen Keskustasta Perussuomalaisiin, ja puolustaa keskustalaisia periaatteita, joita lähinnä nuoret ovat olleet aktiivisesti puolustamassa. Kannanottomme viittaa tänään 26.1.09 Helsingin Sanomissa julkaistuun uutiseen "Valtuutetun loikkaus perussuomalaisiin kuumentaa Vantaalla".


Nuoret ovat aina olleet Keskustan väkevyys ja voima. Nuoret kunnioittavat ja ymmärtävät vanhempien kollegoidensa kokemuksen arvon. Nuoret haluavat samalla kuitenkin painottaa olevansa itse tasavertaisia puolueen jäseniä päätöksenteossa. Nuoret haluavat kunnioittaa niin Keskustaopiskelijoissa kuin Keskustanuorissa avointa politiikan tekoa ja ja toivovat samanlaista toimintakulttuuria kaikissa Keskustan järjestöissä. Vaalitulos on kansan tahto, jota on kuunneltava. Kuunneltava on myös kunnallisjärjestöjen demokraattisia päätöksiä. Myös nuorten virallisen mielipiteen kuuleminen on olennaista.


Rehellisyys ja totuudessa pysyminen puolestaan ovat poliitikon luovuttamattomia arvoja. Minkäänlainen kiristely, uhkailu tai neuvottelemattomuus ei voi kuulua terveeseen yhteisten asioiden hoitamiseen. Politiikan teko ei voi olla kenenkään omaneduntavoittelua eikä yhteisten pelisääntöjen puolustajia voida painostaa tai rangaista. Oikeudenmukaisuus, yhteinen hyvä ja avoin toisia kunnioittava lähestymistapa on ainakin Helsingin Keskustaopiskelijoiden toimintaa ohjaava, tinkimätön periaate.


Toivomme, että tilanteessa päästään ratkaisuun, jonka lopputuloksena luottamushenkilöpaikat, koskien niin kaupunginhallitusta, lautakuntia kuin kaikkia muitakin luottamustehtäviä, jaetaan vaalitulosta ja kunnallisjärjestön päätöstä vastaavalla tavalla. Olemme ylpeitä siitä, että Helsingin Keskustaopiskelijoiden Sini Luokkanen ja Turun Keskustaopiskelijoiden Markus Ylimaa ovat yksityishenkilöinä rohkeasti tuoneet esille Vantaan Keskustan enemmistön näkökulman tapahtumien kulkuun. Olemme heidän takanaan avoimuuden, rehellisyyden ja oikeudenmukaisuuden puolustamisessa.

Helsingin Keskustaopiskelijoiden puolesta

Puheenjohtaja Kalle Peltokangas

Teologian ylioppilas

040-7791210

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa ,että olette tukemassa rehellistä avointa politiikkaa.

 
/* Google analytics koodi */ /* Google analytics koodi */