maanantai 5. marraskuuta 2007

Vielä pari päivää

Huomenna ja ylihuomenna on ylioppilaskuntien edustajistovaalien varsinaiset äänestyspäivät. Silloin päätetään myös HYY:n ja kaikkien muidenkin yo-kuntien edustajistojen voimasuhteista tuleviksi kahdeksi vuodeksi.

Joskus kuulee sanottavan, että opiskelijapolitiikka on pelkkää leikkiä, ettei sillä ole mitään merkitystä. Totta on, että opiskelijapolitiikassa ihmiset ovat verrattain kokemattomia ja suurin osa on siinä mukana osa-aikaisesti. Kokematon tekee helposti virheitä ja siitä osaltaan juontunee myös yo-politiikan vähättely. Opiskelijapolitiikassa ihmiset vaihtuvat nopeasti ja osa koko homman juonta on tekemällä oppiminen. Olla edustajiston tai hallituksen kokouksessa, miettiä yo-kunnan budjettia, koulutuspolitiikan linjoja, opiskelija-asumisen kehittämistä omalla paikkakunnalla ja kaikkea muuta opiskeluun liittyvää.

Kokemattomuuden mieltäminen merkityksettömyydeksi on kuitenkin virhe. Ylioppilaskunnat tekevät erittäin tärkeää työtä yliopiston ja sen opiskelijoiden puolesta. Vaikuttaminen yliopiston koulutussuunnitelmaan, paikkakunnan opiskelija-asumiseen ja vaikkapa paikallisen joukkoliikenteen kehittämiseen ovat yo-kuntien kiinnostuksen kohteina. Edustajisto vaalien jujuna onkin sitten valita ne parhaat henkilöt näitä asioita ajamaan. Tai ainakin valitsemaan henkilöt jotka näitä asioita ajavat. Menkää siis kaikki äänestämään tiistaina tai keskiviikkona ja ottakaa kaverinnekin mukaan. Jos ei vielä tiedä ketä äänestää, niin käykää SYL:n vaalikoneella osoitteessa www.edustajistovaalit.fi. Jos valinta osuu johonkin keskustalaisen maailmankatsomuksen omaavaan ihmiseen, niin aina parempi.

Monella keskustaopiskelijalla tiistai ja keskiviikko merkitsevät myös pitkän vaalikauden huipennusta. Tiedän, että osa aktiiveistamme on tehnyt tai suunnitellut kampanjaa (omaa tai jonkun toisen) jo vuoden verran. Edarivaalien miettiminen aloitettiin KOL:ssa jo kevättalvella, heti eduskuntavaalien jälkeen. Olemme omalta osaltamme myös pitäneet hyvin meteliä näistä vaaleista. Tällä hetkellä näyttää hyvältä, nimittäin ennakkoäänestäminen on ollut aikaisempia vaaleja suositumpaa monessa yliopistossa. Nyt pitää vielä pari päivää jaksaa, jotta saadaan koko vaalien äänestysaktiivisuus nousuun.

Keskiviikkoiltana nähdään sitten Vanhalla vaalivalvojaisissa. Ja puhelimella pidetään yhteyttä muihin yliopistoihin. Vielä pari päivää jäljellä. Sitten juhlitaan vaalivoittoa.


Juha Iso-Aho

Puheenjohtaja,
Keskustan Opiskelijaliitto

Ei kommentteja:

 
/* Google analytics koodi */ /* Google analytics koodi */