lauantai 5. syyskuuta 2009

Edustajistovaalit 2009 – urhoutta ylioppilaskuntaan!

Syksy tuo tullessaan HYY:n edustajistovaalit. Vaalit tiivistävät toimintaa monella tapaa. Vaalit ovat osa politiikan sykliä. Poliittista valtaa voidaan kuvata täytekakulla, jota jaetaan osiin kannatuksen mukaan.

Keskustalaiset opiskelijat ovat tällä kertaa ehdokkaina vaaleissa liitossa, jonka nimi on Keskeiset. Nimellä haluamme kertoa ennen kaikkea siitä, että keskustaopiskelijat ovat olleet keskeisessä asemassa HYY:n historiassa. Keskustalaiset opiskelijat ovat ajaneet rakentavaa ja eteenpäin katsovaa politiikkaa HYY:ssä. Miksikö kannattaa äänestää HYY:n eli Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan vaaleissa? Mistä 60-jäseninen edustajisto päättää? Minäpä kerron.

Edustajisto päättää ylioppilaskunnan taloudesta. Siis siitä, miten HYY:n mittavaa 200 miljoonan euron omaisuutta käytetään! Sinua saattaa kiinnostaa, paljonko opiskelijalounas maksaa, kolahtaako Ylioppilaslehti luukusta vai saako sitä pelkästään kampukselta tai onko Ylioppilaskalenteri ilmainen. Merkityksetön ei myöskään liene ylioppilaskunnan jäsenmaksun suuruus, vai kuinka? Ylioppilaskunta on siis merkittävä opiskelijan edunvalvoja ja palvelujen tarjoaja. Siksi sen ylimpään päättävään elimeen, edustajistoon, kannattaa äänestää hyviä vastuullisia edustajia. Sinä, joka mietit, lähdenkö ehdolle vai en, mieti, haluatko saada yliopistosta muutakin kuin tutkinnon?

Mahdollisuuksien tasa-arvoa kampuksille


Helsingin Keskustaopiskelijoiden vaalikampanjan kantava ajatus on, että opiskelijoilla olisi tasavertaiset opiskeluolosuhteet kaikilla kampuksilla. Korostamme politiikassamme kampuksien välistä tasa-arvoa. Se tarkoittaa erityisesti, että täytyy olla mahdollista opiskella joustavasti perheellisenä. Täytyy olla mahdollisuus opiskella etänä tai tenttiä mahdollisimman paljon myös tiedekuntatenttien lisäksi ns. tenttiakvaariossa. Täytyy olla mahdollisuus opiskella tehokkaasti työn ohessa. UniCafeiden aukioloaikoja tulee laajentaa muuallakin kuin keskustakampuksella. Edustajiston kautta näihin asioihin voi vaikuttaa.

Yliopisto-opiskelu ja työelämä – maailma, johon jokainen joutuu valmistuttuaan siirtymään, mielletään liian usein toisensa poissulkeviksi. Näin ei suinkaan ole, sillä noin kolmannes opiskelijoista tekee työtä, ei välttämättä oman alansa, mutta yhteiskunnalle hyödyllistä, opiskelun ohessa. Työelämään joudutaan onneksi tutustumaan tutkintoihin kuuluvan työharjoittelun aikana. On valitettavaa, että kaikilla aloilla ei harjoittelusta makseta palkkaa. On ilmiselvää, että kohtuullinen korvaus tehdystä työstä lisää motivaatiota. Opiskelijat ovat huomisen työvoimaa, miksei heidän värväämiseen panosteta enempää? Uskon, että talkootyö vahvistaa omaa ammatillista identiteettiä vain harvalla.

Keskitä äänesi Keskeisiin. Äänestä Suomen sivistyspolitiikan pellonraivaajapuoluetta 3.-4.11. niin voit olla varma, kenelle äänesi annat!

Kalle Peltokangas
Keskeisten vaaliliiton vaalipäällikkö

Ei kommentteja:

 
/* Google analytics koodi */ /* Google analytics koodi */