maanantai 3. joulukuuta 2007

KOL:n liittokokous Helsingissä 1.-2.12.2007

Kuluneena viikonloppuna kokoontuivat keskustaopiskelijat Helsinkiin vuoden 2007 liittokokoukseen. Liittokokous on paikka, missä liiton toiminnasta ja poliittisista linjauksista päätetään sekä valitaan tietysti luottamushenkilöt seuraavalle vuodelle. Keskustan opiskelijaliiton säännöissä todetaan seuraavaa: " Liitossa on päätösvalta liiton kokouksella ja liiton asioita hoitaa sekä sitä edustaa lainmukaisena hallituksena liittokokouksen valitsema liittohallitus. Liiton tulee vuosittain kokoontua liittokokoukseen, joka pidetään loka-, marras- tai joulukuun aikana."

Liittokokous alkoi lauantaina ja jo heti aamusta paikalla oli runsaasti liittokokousedustajia – sekä varsinaisia, äänioikeutettuja että epävirallisia nauttimassa liittokokoustunnelmasta. Paikalla oli edustajia melkein kaikista liiton osastoista, mikä kertoo osastojen aktiivisesta toiminnasta ja opiskelijoiden kiinnostuksesta poliittiseen toimintaan. Lauantai-illan ehkä odotetuin ohjelmanumero oli puheenjohtajistoehdokkaiden vaalipaneeli. Liiton puheenjohtajistoon oli tyrkyllä puheenjohtajaksi Juha Iso-Aho ja Liisa Ansala. Varapuheenjohtajia oli tarjolla vielä enemmän – Asko, Autelo, Anna-Kaisa Rinkinen, Jenni Kentala, Teemu Karttunen ja Matias Ollila.

Sunnuntaina jännitys alkoi sitten kohota. Aamusta käsittelyssä olleet toimintasuunnitelma ja talousarvio eivät ehkä aiheuttaneet niin suurta mielenkiintoa kuin iltapäivälle sijoittuneet henkilövalinnat. Koulutuspoliittisesta ja sosiaalipoliittisesta ohjelmasta käytiin välillä kipakkaa keskustelua, ja useista kohdista äänestettiinkin. Lounaan aikana oli mahdollisuus vielä tehdä viimehetken vaikutus äänestäjiin. Tunnelma oli jännittävästä ennakkoasetelmasta huolimatta rauhallinen.

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajaksi äänestettiin Juha Iso-Aho ja varapuheenjohtajaksi tulivat Anna-Kaisa Rinkinen Oulusta ja Asko Autelo Helsingistä. Anna-Kaisa Rinkinen on toiminut aiemmin muun muassa Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtajana, KOL:n liittohallituksen jäsenenä sekä Oulun Keskustanopiskelijoiden puheenjohtajana. Asko Autelo puolestaan on vaikuttanut Helsingin Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana, KOL:n liittohallituksen jäsenenä sekä HYY:n talousjohtokunnassa. Liittohallituksen jäseniksi valittiin Jussi Sallinen Joensuusta, Matias Ollila Turusta, Antti Kurvinen Rovaniemeltä, Teemu Karttunen Joensuusta, Laura Kantomaa Oulusta, Tuomas Paasonen Otaniemestä. Liittohallituksen varajäseniksi Sami Korpela Tampereelta, Riitta-Liisa Kemppainen Helsingistä, Marjaana Hoikkala Turusta sekä Hennamari Toiviainen Jyväskylästä. Lisäksi valittiin luottamushenkilöt edustamaan Keskustaopiskelijoita mm. Maaseudun sivistysliittoon.

Liittokokouksen koulutuspoliittiset kannanotot löytyvät KOL:n nettisivuilta kohdasta Kannanotot.

Helsingin keskustaopiskelijoiden puolesta onnittelen kaikkia luottamustehtäviin valittuja ja kiitän kaikkia kokousvieraita mukavasti viikonvaihteesta. Erityiskiitokset liittokokouksessa kokouksen puheenjohtajina toimineille Mika Sivulalla, Mari Kokolle ja Johanna Tikanmäelle sekä kokouksen sihteereinä toimineille Panu Litmaselle ja Juha Alanderille. Ja tietysti myös kaikille tavalla toisella liittokokousjärjestelyissä mukana olleille. Ainakin itselleni viikonloppu oli oikein mukava kokemus ja saamamme palautteen perusteella mitään kovin pahaa mokaa emme onnistuneet aikaansaamaan.

Sateisesta Helsingistä mukavaa alkanutta adventtia ja mukavaa vuoden viimeistä kuukautta kaikille! Osan teistä tapaan toivottavasti Keskusta-risteilyllä tulevana viikonloppuna.

RiLi




Ei kommentteja:

 
/* Google analytics koodi */ /* Google analytics koodi */