keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Eero Lehden omistama Taloustutkimus Oy vei tilat Sininauhasäätiöltä

Tämän aamun järisyttävin uutinen oli ehdottomasti se, että Helsingin pitkäaikaisasunnottomille kaavailtu ja jo valtuustonkin maaliskuussa siunaama tukiasuntolahanke Mäkelänkatu 56:een vesittyi.

Helsinki ja valtio on tehnyt aiesopimuksen pitkäaikaisasunnottomien määrän vähentämisestä pääkaupunkiseudulla. Asuntolan rakentaminen Mäkelänkadulle on mainittuna tässä sopimuksessa, joka on tällä hetkellä sosiaalilautakunnan käsittelyssä. Asuntolahankkeen kustannuksista puolet olisi langennut valtion maksettavaksi.

Poliitikoilla on asunnottomien tilan parantamiseksi tällä hetkellä vahvaa tahtoa yli puoluerajojen. On siksi perin hämmästyttävää, kuinka kokoomuksen Eero Lehti toimi tässä tapauksessa. Voi vain kysyä, onko tämä sitä kokoomuslaista "koko kansan puolueen" politiikkaa? Politiikkojen uskottavuus on ollut koetuksella viime aikoina vaalirahoitusasioiden johdosta. Tällainen kansanedustajan toiminta ei ainakaan paranna sitä.

Olen tutustunut Kalevankadulla olevaan Kovaosaisten ystävät ry:n omistamaan ja ylläpitämään Arvid-kotiin, joka on asunnottomien miesten tukiasuntola. Elämä siellä oli hyvin tavallista ottaen huomioon, minkälaisista taustoista asuntolan asukkaat tulevat. Nämä asuntolat panostavat aidosti turvallisen ja kodinomaisen ilmapiirin luomiseen. Sen kautta asukkaiden on mahdollista alkaa rakentaa elämäänsä uudelleen ja mahdollisesti muuttaa jonakin päivänä asuntolasta pois ja takaisin työelämään. Tällaista asuntolatoimintaa on ehdottomasti tuettava niin taloudellisesti kuin asenteellisestikin.

Joukkuelajeissa puhutaan, että joukkue on niin vahva kuin on sen heikoin yksilö. Samaa ajatusta voisi soveltaa myös laajemmin yhteiskuntaan. Yhteiskunnan henkinen hyvinvointi ilmenee siinä, miten se huolehtii heikoimmistaan ja vähäosaisimmistaan.

Kalle Peltokangas

Ei kommentteja:

 
/* Google analytics koodi */ /* Google analytics koodi */