keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Vaikuttamista vaalipäivän allakin



Helsingin keskustaopiskelijat kävi tänään Helsingin Keskustan valtuustoryhmän vieraana. Välittömän ja antoisan tapaamisen jälkeen siirryimme seuraamaan valtuuston kokousta, joka alkoi hallituksen kyselytunnilla.

Nostimme esille vierailun aikana muun muassa seuraavat asiat: kaupungin on otettava luovasti huomioon Helsingin huomattava musiikin ammattilaisten ja harrastajien määrä vanhus- ja erilaisten kuntouttamisryhmien palveluissa. Esimerkiksi sairaaloissa, terveyskeskuksissa, palvelukodeissa ja avohoitolaitoksissa voitaisiin aloittaa säännöllinen, esimerkiksi viikottainen musiikkihetkien sarja, jonne osallistuminen olisi vapaaehtoista ja jossa voisi myös toivoa omaa mielimusiikkia elävästi esitettynä.

Musiikki on tutkimuksien mukaan erittäin terapeuttista ja voimaanuttavaa. Musiikin on todettu nopeuttavan parantumista monissa tapauksissa. Kustannuksiin nähden siitä koituva ilo ja elämänmakuisuus on aivan todella huomattava. Reservejä on Helsingissä valmiina, ne täytyy vain ottaa käyttöön. Kaupungissa on esimerkiksi yli 400 kuoroa. Musiikkielämän keskuksena on Sibelius-Akatemia, jonka laajoja yhteyksiä kannattanee tässäkin hankkeessa hyödyntää. Lisäksi meillä on Metrolpolian musiikin opiskelijat, musiikkilukio, konservatorio ja kansalaisopistot. Musiikkihetkien toteuttaminen tulee ehdottomasti olla kunnallista, jotta palvelulla on varma jatkuvuus.

Toisena asiana nostimme esille kaupungin panostuksen lähidemokratian kehittämiseen. Lähidemokratia on huomioitava jo kaavoitusvaiheessa suunnittelemalla asuialueet siten, että asuialueiden keskelle rakennetaan avoin tila asukastoiminnalle ja kaupunginosayhdistyksille. Asuinalueilla on oltava yhteistä tilaa, jolla järjestää yhteisöllisyyttä lisääviä tapahtumia ja joilla valtuutetut, virkamiehet, yrittäjät ja asukkaat voivat kohdata "matalan kynnyksen" mukaisesti. Keskeistä on, että alueella kuin alueella on tila, jossa kokoontua ja järjestää yhteisöä koskettavia tapahtumia ja tilaisuuksia.

Kotivaalien ennakkoäänestys päättyi eilen tiistaina. Ennakkoäänestys on ollut viime vaaleja vilkkaampaa, mikä toivottavasti ennakoi myös varsinaisen vaalipäivän äänestysaktiivisuuden nousua. Helsingin Keskustaopiskelijat haluavat muistuttaa, että nuori ja opiskelija voi myös olla pätevä ehdokas ajamaan kaupunkilaisten asioita. Nuoret katsovat elämää pitkälle eteen päin ja tekevät siksi kestäviä päätöksiä. Opiskelijat tietävät sivistyksen arvon ja pitävät siksi kaupungin elinvoimaisuudesta huolta panostamalla koulutukseen sen kaikilla asteilla. Kannustan siis kaikkia tämän lukijoita sunnuntaina vaalikopeille nauttimaan äänestysoikeudesta!

Kalle Peltokangas
Helsingin Keskustaopiskelijat, pj

Ei kommentteja:

 
/* Google analytics koodi */ /* Google analytics koodi */